ASG banner title

Eendaagse Workshop Goud Inleggen en Opleggen (Koftgari)

De Georgische methode van Goud Inleggen door
Aleko Agdgomelashvili
This invitation in English

De Ambachelijke Smedersgilde nodigt haar leden uit voor een ééndaagse workshop goud inleggen en opleggen (Koftgari). Deze cursus wordt georganiseerd in samenwerking met restauratieatelier Gotscha Lagidse en wordt gegeven door de Georgische meester Aleko Agdgomelashvili. Het goud inleggen in staal is een techniek die bestaat sinds de oudheid en vooral in Azië is uitgegroeid tot een kunstvorm van bijzondere klasse. De workshop wordt gehouden op vrijdag 13, zaterdag 14 en zondag 15 april van 10 tot 18 uur. ( Facebook Evenement )

Aleko spreekt Georgisch, maar Gotscha Lagidse en Seerp Visser zullen aanwezig zijn voor vertalingen in Nederlands en Frans. inlaid knife

Het maximum aantal deelnemers bedraagt 12 per dag. Wij adviseren daarom om snel te registreren en een bevestigingsmail te zenden aan Seerp Visser ( seerp@pandora.be ) en het deelnamebedrag van 200 Euro over te schrijven op rekening: IBAN: BE56 3770 1643 6988 t.n.v. Seerp Visser te Schilde.

Ingeschreven leden van de Ambachtelijke Smedersgilde van België (ASG) worden gesponsord door de gilde. Hun deelnamebedrag bedraagt dan 150 Euro.

Gelieve in de bevestigingsmail aan te geven welke van de bovengenoemde dagen u absoluut niet kunt deelnemen. Na uw aanmelding en ontvangst van de betaling kiezen wij een deelnamedag voor u uit. In het geval dat uw aanmelding of betaling wordt ontvangen nadat de dagen, die u heeft aangegeven, volgeboekt zijn, dan wordt uw betaling teruggestort en vervalt (helaas) uw inschrijving.

De workshop wordt gehouden in het Zuiderpershuis in Antwerpen (www.zuidershuis.be). Het Zuiderpershuis ligt dicht bij de Antwerpse ring. Voor het gebouw is een parkeerplaats waar gratis geparkeerd kan worden. Het Zuiderpershuis is ook bereikbaar met het openbaar vervoer vanaf het Centraal station. (Trek daar wel wat extra tijd voor uit)

Het inleg- en oplegwerk zal worden uitgevoerd op een stalen strip met zilverdraad (voor oefening). De strips, het zilverdraad en speciale beiteltjes die nodig zijn voor dit werk worden ter beschikking gesteld door Aleko.

Deze beiteltjes kunnen na afsluiting van de workshop worden aangekocht van Aleko. inlaid sword

Voor het volgen van de workshop heeft u wel een lampje, een kliene hammer, en een vergroot glas of goudsmid brill nodig die u zelf moet meebrengen. Hierover wordt u later geïnformeerd, samen met de bevestiging van uw inschrijving.

De deelnameprijs bedraagt 200 € (geen BTW). ln dit bedrag zijn het materiaal, zoals de stalen strip, het zilverdraad en het gebruik van de speciale gereedschappen van Aleko, inbegrepen. De lunch is ook inbegrepen in de prijs evenals koffie en thee (aanwezig de gehele dag).

Sinds het bekendmaken van de workshop is er reeds een grote toeloop. We raden geïnteresseerde leden dan ook aan om snel contact op te nemen met Seerp Visser (seerp@pandora.be) die namens de gilde optreedt en de inschrijvingen verzorgt. Doordat Atelier Gotscha Lagidse de aankondiging op haar Facebook pagina plaatste, hebben al veel internationale bekende smeden, vooral uit de messen en zwaardenwereld, zich aangemeld. We kunnen noemen Peter Johnson, de beroemde zwaardsmid vanuit Zweden, en Achim Wirtz (Duitsland), die we nog kennen van het lesgeven tijdens onze cursus Damast in 2015.

Voor meer informatie of om in te schrijven kunt u emailen naar Seerp Visser (seerp@pandora.be). De organisatie is niet verantwoordelijk voor gebeurlijke ongevallen of schade die op andere wijze wordt ondervonden tijdens het volgen van deze workshop .